A saját irodám betegít meg?

Ha veszélyes foglalkozásokról, egészségtelen munkakörülményekről beszélünk, akkor jellemzően egyikünk sem egy kényelmes modern iroda jut az eszébe, hanem valamilyen fizikai munka, esetleg egy nagyvállalat gyárai, bányák például. De lehet-e veszélyes, vannak-e hátrányai az irodai munkának. Természetesen több szemszögből is igen. Nyilván abban megegyezhetünk, hogy nem fenyeget annyi veszély egészségünket, mint egy nehéz fémekkel foglalkozó gyárban.

De mik okozhatnak problémát? Mire érdemes figyelnünk?
Napi 6-8-10 órában ülünk a számítógép előtt, görnyedünk, könyöklünk vagy már a derekunkon fekszünk a székünkben egy idő után. A reggeli friss, egyenes kezdés sajnos gyorsan alább hagyhat. Sokan pislogni is elfelejtenek, nem hogy időnként felállni és átmozgatni testüket vagy a tartásukra figyelni. Sötétedés után már csak a monitorunk világít, esetleg egy pár neoncső, a szemünk egyre szárazabb sajnos. Egyre fáradtabbak vagyunk és iszunk még egy kávét, esetleg egy csokit is eszünk mellé. Nap végére a hatékonyságunk sem éppen példa értékű már, fáj a hátunk, dörzsöljük kiszáradt szemünket. Új szemüveg is biztosan kellene már. De sem szemészetre, sem szűrő vizsgálatokra réges régen nem szántunk már időt. Ismerős? Sajnos sokunknak az.

Mikre kell figyelnie egy cégvezetőnek vagy egy humán erőforrás menedzsernek ez ügyben? Mivel tudnak segíteni munkavállalóiknak? Illetve mit tehetünk mi magunk?
Nagyon fontos az iroda megfelelő és minőségi berendezése, úgy, mint a többféleképen állítható irodai szék, megfelelő asztal, monitor és irodai világítás.
Helyes táplálkozást, gyümölcs és zöldség fogyasztását sem szabad elfelejteni egyetlen nap sem. A céges snack automatába is lehet tenni müzli szeletet, teljes kiőrlésű kekszet például, illetve lehet növényi tejet biztosítani a kávéhoz.
Érdemes rendszeresen komplex menedzserszűrésen, szemészeti vizsgálaton részt vennie és az ortopédiára is ellátogatnia a kollégáknak, illetve mi magunknak is. Nem szabad az ilyesmit hanyagolni, illetve idő kell szánni erre, hisz sokkal könnyebb megelőzni a bajt, illetve kezelni az idejében észrevett betegségeket.

Menedzserszűrés
Szűrővizsgálati csomagok
Komplex Szemészeti vizsgálat
Ortopédia
Szűrővizsgálatok

Jó Egészséget kíván,
AMEA MED csapata
Posted by: ZsP

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük