Édes–zűrös ünnepek

Micsoda időszak ez a December vége! Bátran állítom, hogy mindenki tele van tervekkel és édes várakozással. Jönnek a sütik, finom ebédek és vacsorák, találkozunk barátainkkal és rokonainkkal, csodás fényben úsznak az utcák és saját otthonunk is, ajándékot kapunk és adunk, jót bulizunk Szilveszterkor, szabadságon vagyunk, és végre pihenünk. Ki ne lelné örömét ezek egy részében legalább? Illetve ilyenkor sokan visszatekintenek az egész évre, szép emlékeket idéznek fel, összegzik a történteket és elkezdik tervezgetni az új évet.
Mégis milyen bonyodalmak történhetnek ebben a csodás időszakban?
Elsőnek vegyük az alkoholt, illetve annak is a túlzott fogyasztását. Egy ittas rokon látványa sosem szép, különösen nem az ünnepi asztalnál és ilyenkor még kellemetlenebb egy esetlegesen szabadjára engedett sértő megjegyzés valamelyik rokonunk felé. Arról nem is beszélve, hogy szervezetünket is tönkre tesszük vele. Érdemes átgondolni hányszor esett meg velünk idén, hogy több alkoholt fogyasztottunk a kelleténél és hogy egyáltalán mennyit fogyasztottunk belőle idén. Ha esetleg egy kicsit is pironkodunk az eredmény miatt, akkor érdemes a jövő évet egy alaposabb orvosi kivizsgálással kezdeni – AMEA MED Szűrővizsgálatok – illetve erre figyelni a következő évben.
Másik sokakat érintő probléma ilyenkor a túlevés, ráadásul ilyenkor jellemzően nehéz, zsíros ételek készülnek mindenkinél és szokásosnál is több sütemény is fogy. Különösen veszélyes ez, ha sűrűn előfordul, hogy sokat eszünk, lakomákon veszünk részt, így különösen ajánlott kicsit mozogni a két ünnep között, például jól felöltözve sétálni egy nagyot és az új évet néhány szűrővizsgálattal kezdeni, például az AMEA MED Vér- és Vizeletvizsgálatokkal.
Harmadik tipikus bonyodalomforrás ilyenkor a stressz, hisz az év végi hajtás után mindenki fáradt, az ünnepek alatt pedig mindannyian próbálunk megfelelni szeretteinknek és saját magunknak is. Próbáljunk pihenni, nagyokat aludni, örülni egymásnak és nem szigorúan ragaszkodni az elvárásokhoz, hisz egyetlen rokon sem fogja észrevenni, hogy nem mostuk le az ablakot a konyhában, a nagyi úgyis nekünk örül a legjobban és eszébe sem fog jutni, hogy a nagyobb doboz bonbonnak jobban örült volna.
Az ünnepek előtt sokan időhiánytól is szenvednek, hisz szeretnénk úgy megkezdeni a szabadságunkat, hogy a munkánkban, amit csak lehetett elintéztünk, ajándékokat és fenyőfát megvettük, otthonunk ragyog, stb. Ha esetleg nem sikerült mindent ajándékot megvennünk időben és valami hasznossal szeretnénk meglepni valamelyik szerzettünket, akkor az AMEA MED Szűrővizsgálat Csomagokat gyors segítséget jelenthetnek.
Illetve ahogy fent említettem, ilyenkor sokan áttekintik az idei év szép emlékeit és eredményeit, érdemes azt is végig gondolni, hogy részt vettünk-e a korunknak és életvitelünknek megfelelő szűréseken, vizsgálatokon, felkerestük-e az orvosunkat a régóta fennálló remélhetőleg apróbb egészségügyi problémánkkal, eljutottunk a fogorvoshoz végre leszedetni a fogkövet vagy kicseréltetni azt a régi tömést vagy ezeket mind továbbra is csak halogatjuk. Ha Ön sem tudott ezzel idén foglalkozni és elmaradt minden ilyen kivizsgálás, akkor sem kell megijedni vagy elkeseredni, hanem így akkor azon túl, hogy meg van az újévi fogadalma, Januárban be lehet ezeket pótolni mind. Mennyivel jobb lesz egy év múlva büszkén visszatekinteni, hogy minden ilyesmit elintéztünk, tettünk magunkért és egészségünkért.

Belgyógyászat
Bőrgyógyászat
Fogorvos
Nőgyógyászat
Urológia

Kellemes Ünnepeket és
Jó Egészséget kíván,
AMEA MED csapata
Posted by: ZsP

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük