Miért az AMEA MED-et válasszam

Miben térnek el a különböző vállalati egészségügyi biztosító, szolgáltató cégek? Miért az AMEA MED-et válasszam vállalkozásom számára?

Az, hogy melyik szolgáltatót érdemes választanunk sok mindenen múlik. Függ attól, hogy pontosan mit is szeretnénk, milyen szolgáltatásokkal szeretnénk kollégáinkat ellátni, támogatni. Csak a törvény által előírt minimumot szeretnénk? Tehát csak a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatra és esetleg szemészeti vizsgálatra keresünk szolgáltatót? Vagy esetleg pár egészségügyi szűrő vizsgálatra is elküldenénk legalább a menedzsmentet? Vagy mindenkit? Vagy folyamatos széleskörű egészségügyi ellátást szeretnénk?

A legfontosabb, hogy először pontosan lássuk, mit szeretnénk, mit engedhet meg magának a cégünk, mi az, amiben a kollégáink is szívesen részt vesznek.

Leszerződhetünk egy üzemorvossal, akihez a kollégák belépéskor és évente egyszer személyesen elmennek a kötelező vizsgálatra. Képernyős munkahelyek esetén ilyenkor például külön le kell szerződnünk egy szemész szakorvossal is, hogy két évente ő hozzá is el tudjanak menni a munkatársak. Ez esetben két vagy akár több orvossal is kapcsolatban kell állnunk, több szerződésre van szükség, több adminisztrációra. Mivel az orvosok valószínűleg több céggel is leszerződnek, ezért beosztásuk zsúfolt és nehezebben elérhetőek. Kisebb, pár fős cégeknek ajánljuk ezt a megoldást.

Léteznek olyan vállalati egészségbiztosítással foglalkozó cégek, akiknek rendelői több ponton is megtalálhatóak Budapesten és szerte az országban, rendelőik folyamatosan nyitva vannak, többféle rendeléssel, különböző orvosokkal, akár saját magán kórházzal is egybe kötve. Kollégáink mindezt folyamatosan igénybe is tudják venni, ha ilyen céggel szerződik vállalkozásunk. Ilyen esetben jellemzően vállalatunknak havi díjat kell fizetni minden egyes alkalmazott után a szolgáltató felé. Ilyen esetekben azonban fontos tudnunk, hogy amennyiben kollégánk, semmilyen más vizsgálaton nem vett részt, csak a kötelező foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton, illetve a szemészeten, a munkavállalóra vonatkozó szerződéses havi vagy éves díjat mindenképpen ki kell fizetnünk. Ez egy nagyon magas szintű szolgáltatás, nem véletlenül magas az ára is. Ezt azoknak javasoljuk, akik biztosan tudják, hogy a kollégáik ki fogják használni a lehetőségeket, illetve ezt megengedi a vállalati büdzsé is.

Harmadik köztes megoldást az olyan szolgáltatók jelenthetik, mint például az AMEA MED is. Csak a ténylegesen megtörtént vizsgálatok után kell fizetnünk, mint az üzemorvosi vizsgálat nincs fix havi díj vagy alapdíj, vagy egyéb plusz, rejtett költség. Azaz csak az előre megállapodott vizsgálati díjat kell fizetnünk, ha kollégáink ténylegesen részt is vettek a vizsgálatokon. Van lehetőség a kötelező foglalkozás-egészségügyi vizsgálat mellett, komplex szemészeti vizsgálatra és egyéb egészségügyi szűrővizsgálatokra (úgynevezett menedzserszűrő csomagokra) is. A menedzserszűrő csomagok többféle egészségügyi vizsgálatot is tartalmazhatnak, vannak fixen, szakembereink által összeállított csomagok, de igény szerint akár teljesen személyre szabott csomag kialakítására is van lehetőségünk. Tehát így egy helyen intézhetjük az összes kötelező vizsgálatot vállalatunk számára, egyetlen szerződésre van szükségünk, egyetlen kapcsolattartóval kommunikálunk folyamatosan, illetve ugyanitt tudunk plusz szűrővizsgálatot kérni, ha időnk és büdzsénk engedi ezt. Az árak folyamatosan kedvezményesek, különösen, ha több mindent is megrendelünk. Illetve a vizsgálatokat mindig rövid határidőn belül, kényelmesen le is zajlanak. Az elsőrendű körülményekről ez esetben sem kell lemondanunk. Ezt a megoldást javasoljuk azoknak, akik egyszerűen, kevés adminisztrációval, de magas színvonalon akarják megoldani a kötelező egészségügyi vizsgálatokat vállalatuk számára, ugyanakkor biztosak akarnak lenni abban, hogy csak azért fizetnek, amit ténylegesen igénybe is vesznek.

üzemorvosi vizsgálat
Szűrővizsgálatok
Menedzserszűrés

Jó Egészséget kíván,
AMEA MED csapata

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük