Tavaszi megújulás máj -és vesetisztítással

Tavaszi megújulás máj -és vesetisztítással

A tavaszról sokunk számára azonnal a megújulás, a friss kezdet jut eszébe. Ilyenkor a meleg ruhákkal együtt érdemes megszabadítani testünket a télen felhalmozott méreg- és salakanyagoktól is. A máj, a vese és a belek állapota nagy mértékben befolyásolja egészségünket, és általános közérzetünket. A helytelen táplálkozás, a túlhajszolt, stresszes és mozgásszegény életmód mind negatív lenyomatot hagynak létfontosságú szerveinken, amelyek szinte áhítoznak arra, hogy végre fellélegezhessenek.
Szerveink túlterheltsége számos panaszt okozhat, a fáradékonyságtól kezdve az emésztési zavarokon át a hajhullásig, bőrproblémákig vagy allergiákig. Ha ezek közül bármelyiket tapasztalja, érdemes belevágni egy méregtelenítő kúrába. Egy gondosan megtervezett tisztítókúra csodákat művel a testtel és lélekkel, fokozza testi és szellemi teljesítőképességünket, kitisztul tőle a bőr, emésztésünk helyreáll, nem is beszélve a fogyás beindulásáról.

A máj méregtelenítése

A máj az egyik legfontosabb védekező, méregtelenítő és kiválasztó szervünk, amely hozzájárul a szervezet belső egyensúlyának fenntartásához. Tisztítására a legismertebb, jól bevált módszer a keserűsós, grapefruitos-olívaolajas kúra. Ez a kúra 2 nap alatt hatékonyan megszabadít a májban lerakódott méreganyagoktól és esetleges epekövektől. Ezt megelőzően érdemes 3 napig léböjtkúrát tartani, hogy a szervezetet felkészítsük a méregtelenítő munkára. A keserűsó és az olaj segít a felhalmozódott anyagok epevezetékből való kilökődésében, mely által a vérből kitisztulnak a méreganyagok, megszépül a bőr és jelentősen javul a közérzetünk. A kúra alatt ajánlott az otthoni nyugalom, hiszen a méregtelenítés kezdetben igénybe veszi a szervezetet és fáradtságot, elesettséget okozhat.

A vese tisztítása

Ez a kúra tavasszal vagy nyáron ajánlott. Egyszerű, mégis igen eredményes, a vesék megtisztulnak és megszabadulhatunk az esetlegesen lerakódott vesekőtől is. A kúra során szüneteltetni kell az evést 2-3 napra, mely alatt léböjtkúra javasolt. Ha mégis ennénk, a görögdinnye megengedett, mely kellemes ízével megkönnyíti a kúra véghezvitelét. A melegvizes kádfürdő segít kitágítani a húgyutakat, ezáltal elősegítve a homok és kövek távozását a veséből. Nagyon fontos, hogy mindvégig ügyeljünk a bőséges folyadékbevitelre, amely ebben az esetben lehetőleg napi 4-5 liter legyen. Két kúra között legalább 3 hétnek kell eltelnie, de érdemes többször elvégezni a maximális eredmény érdekében.
Amennyiben szeretne belevágni, de nem tudja hogyan, vagy nem biztos benne mi áll panaszai hátterében, szakképzett orvosaink szívesen ellátják tanáccsal és segítik abban, hogy elérje a kívánt eredményt, és visszanyerje tökéletes egészségét. Itt kapcsolatba léphet kollégáinkkal, akik készséggel tájékoztatják a kapcsolódó szűrővizsgálatokról és segítenek találni egy Önnek megfelelő időpontot.

A tisztítókúrák mindenkinek jó szívvel ajánlhatók (kivéve terhesség esetén), azonban érdemes előtte szakember véleményét kikérni, aki felhívja a figyelmet az esetleges veszélyekre és a legfontosabb követendő szabályokra.

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük