Foglalkozás egészségügyi vizsgálat

A vizsgálatra bejelentkezni és érdeklődni lehet:
-Telefonon munkanapokon 8.00-9.30 között a +36 1 708 2052-es telefonszámon
-E-mailen az info@ameamed.com címen, vagy
-Az alábbi kapcsolati űrlap kitöltésével.Országszerte 18 helyszínen végzünk üzemorvosi vizsgálatot: országos üzemorvosi hálózat

Foglalkozás egészségügyi vizsgálat ára

1-10 fő: 7.800 Ft-tól/fő/vizsgálat
11-100 fő: 7.400 Ft-tól/fő/vizsgálat
100 fő felett: 7.000 Ft-tól/fő/vizsgálat

Rendelés Budapesten

Hétfő: 7:30-8:30 és 10:00-11:30
Szerda: 7:30-8:30 és 10:00-11:30
Péntek: páros hét: 10:00-11:30; páratlan hét: 14:00-15:30.
Cím: Budapest, XI. és XIII. kerületében

Dr Fodor Marianna üzemorvos-XIII-kerulet

Dr Fodor Marianna
Üzemorvos

Bejelentkezés üzemorvosi vizsgálatra - Magánszemélyek

Országos foglalkozás egészségügyi hálózat

Foglalkozás-egészségügyi szolgálatunk az egész ország területén igénybe vehető, az elérhető városokról itt tájékozódhat: országos üzemorvos hálózat. Az üzemorvosi vizsgálat minden cég számára a törvény által előírtan kötelező. A vizsgálat az egyes foglalkozástípusok függvényében kategóriákra osztható. Az egyes kategóriák más és más szűrővizsgálatokat követelnek meg, annak megfelelően, hogy az adott kategóriában dolgozó munkavállalók milyen környezeti hatásoknak vannak kitéve, illetve hogy ezek a hatások mely szerveket, szervrendszereket érinthetik.

Az Ő egészségükre is mi vigyázunk:

Bejelentkezés üzemorvosi vizsgálatra - Cégeknek

Foglalkozás egészségügyi vizsgálat

A foglalkozás-egészségügyi vizsgálatokat négy Budapesti helyszínen és szerződött partnereink által országszerte 18 rendelőben végezzük.
A vizsgálat során az orvos – általános esetben – a következő vizsgálatokat végzi el:

 • Anamnézis: kórtörténet felvétele, a munkavállaló kikérdezése esetleges panaszairól, műtéteiről stb., ezek rögzítése az munkavállaló egészségügyi kartonján.
 • Vérnyomás és szívverés vizsgálatamérés
 • Egyszerű látásvizsgálat: az orvos a látóélességet az úgynevezett Kettesy-tábla, a színlátást a színes könyv segítségével végzi.
 • Tapintásos belgyógyászati vizsgálat.

Egyes munkakörök esetén az orvos helyben elvégezhet néhány további, egyszerű vizsgálatot, ami az adott pozíció sajátosságai, vagy a felvett kórtörténet alapján indokolt, de előfordulhat az is, hogy további szakorvosi vizsgálat elvégzését rendeli el. Felhívjuk figyelmét, hogy ez utóbbi díjszabásait a fenti ár nem tartalmazza.

Az érvényes munkahelyi egészségügyi alkalmasság meglétét jogszabály írja elő, azok meglétéért minden esetben a munkáltató felelős. Ezt munkaügyi ellenőrzés keretein belül ellenőrzi a hatóság.

Az egyes foglalkozás típusokat a jogszabály négy kategóriába sorolja (A, B, C és D) azok veszélyességi foka, vagy esetleges egészségkárosító hatása alapján, a legalacsonyabb veszélyességgel bíró kategória a D, az irodai dolgozókat rendszerint ebbe a kategóriába soroljuk. Itt hívjuk fel a figyelmét, hogy az irodai dolgozók többségének (akik legalább napi 4 órát töltenek képernyő előtt) szemészeti alkalmasságival is rendelkezniük és kétévente szemvizsgálaton megjelenniük, ez a foglalkozás-egészségügy látásvizsgálatán kívüli, jóval komplexebb szemvizsgálat.

Foglalkozás egészségügyi kategóriák

“A” foglalkozás-egészségi kategória

 • A bányászat, kohászat fizikai munkakörei, valamint azon nem-fizikai munkakörök munkavállalói, akik az “A” foglalkozás-egészségi osztályt indokló környezetben töltik munkaidejük több mint 50%-át.
 • A rákkeltőkkel exponáltak, sugárzó anyagokkal, ismeretlen (mérgező hatásuk szempontjából kivizsgálatlan) anyagokkal dolgozók, állatkísérletes munkakörben foglalkoztatottak, korkedvezményre jogosító munkakörben foglalkoztatottak, munkaidő-kedvezményre jogosító expozícióban alkalmazott munkavállalók, a vasúti közlekedésben a forgalom lebonyolításával közvetlenül összefüggő, a légi és vízi közlekedésben szakszolgálati vizsgához kötött munkakörökben alkalmazott munkavállalók.

“B” foglalkozás-egészségi kategória

 • Az alábbi gazdasági tevékenységek fizikai munkaköreinek munkavállalói: mezőgazdaság, vadgazdálkodás, erdőgazdálkodás, építőipar, élelmiszerek és italok gyártása, dohánytermékek gyártása, textíliák gyártása, ruházati termékek gyártása, szőrmekikészítés és festés, bőrkikészítés, bőrtermékek és lábbeli gyártása, fafeldolgozás, kőolaj-feldolgozás és kokszgyártás, vegyi alapanyagok és termékek gyártása, gumi és műanyag termékek gyártása, nemfém ásványi termékek gyártása, nyersanyag visszanyerése hulladékból, szárazföldi és csővezetékes szállítás, vízi szállítás, légi szállítás, bútorgyártás, egészségügyi és szociális ellátás, állategészségügyi tevékenység, nyomdaipari termékek gyártása.
 • Azok, akik a “B” foglalkozás-egészségi osztályt indokoló munkakörnyezetben töltik munkaidejük több mint 50 %-át.

“C” foglalkozás-egészségi kategória

 • Az “A” foglalkozás-egészségi osztályba nem tartozó ág, ágazat, alágazat, szakágazat ipari, szolgáltató, kutató, illetve számítástechnikai tevékenységgel kapcsolatos fizikai munkakörei,
 • Valamint azon nem fizikai munkakörök munkavállalói, akik a “C” foglalkozás-egészségi osztályt indokoló munkakörnyezetben töltik munkaidejük több mint 50%-át.

“D” foglalkozás-egészségi kategória

 • A kutatás-szervezési, kulturális, oktatási és egyéb adminisztratív tevékenységet végző munkavállalók.
 • “A”, “B” és “C” foglalkozás-egészségi osztályba sorolt tevékenységek nem-fizikai munkaköreiben dolgozó, más osztályba nem sorolt munkavállalói.

Az egyes speciális munkakörökhöz tartozó további szűrővizsgálatokat is el tudjuk végezni az orvos javaslata alapján. Foglalkozás-egészségügyi szakorvosaink gépjárművezetéshez, lőfegyverviseléshez, valamint a nehéz- és könnyű gépkezeléshez szükséges orvosi alkalmassági vizsgálatot is végeznek. Ennek költségei a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás igénybe vevőjét terhelik.

© Copyright - Orvosi szűrővizsgálatok