Kötelező szemészeti vizsgálat

A vizsgálatra bejelentkezni és érdeklődni lehet:
-Telefonon munkanapokon 8.00-9.30 között a +36 1 708 2052-es telefonszámon
-E-mailen az info@ameamed.com címen, vagy
-Az alábbi kapcsolati űrlap kitöltésével.

Vizsgálati díjak

1-100 fő: 8.900 Ft/fő/vizsgálat
100 fő felett: 7.900 Ft/fő/vizsgálat

Vizsgálati helyszínek

1118 Budapest, Rétköz utca 7. (Eleven Center)
2143 Kistarcsa, Semmelweis tér 1.
(Flór Ferenc Kórház)

Helyszíni vizsgálat: A vizsgálatok elvégezhetőek cégük székhelyén vagy telephelyén is, Budapest közigazgatási határán belül kiszállási díj nélkül.

Bejelentkezés szemészeti vizsgálatra

Szemészeti vizsgálatunkról bővebben

Szemészeti vizsgálatunk feltárja azokat az esetleg már meglévő rendellenességeket, amelyek hatással lehetnek a monitor előtt üléssel járó munkavégzésre, illetve természetesen javaslatot tesz az esetleges korrekciók, vagy szemüveg szükségességére.

Szemészeti vizsgálatunk részei:

– Szemüveg vizsgálat
– Látóélesség vizsgálat
– Színlátásvizsgálat
– Szemfenék vizsgálat
– Vizsgálat monitor előtti munkavégzéshez, ha korrekció szükséges.

Miért fontos a kötelező szemészeti vizsgálat?

Jogszabályi kötelezettség, hogy a napi minimum 4 órában képernyő előtt ülő dolgozók szemészeti legfeljebb kétévente vizsgálaton részt vegyenek, melynek meglétéért – hasonlóan a foglalkozás-egészségügyi vizsgálathoz – a munkáltató tartozik felelősséggel.

Szemünk a látásért felelős érzékszervünk, ami nagyfokú használatnak van kitéve minden egyes napon. Az életkor előrehaladtával az egyes szembetegségek kialakulásának esélye nő, foglalkozástól függetlenül. Érzékszervünk használatánál negyven év felett például a glaukóma (közismert nevén: zöldhályog) kialakulásának esélye fokozott, az ötven év felettieknél pedig a sárgafolt betegsége alakulhat ki.

A szűrővizsgálat során nagy eséllyel lehet kiszűrni az elváltozást.

A zöldhályog kialakulása esetében az elváltozás általában fájdalommentes, észrevehetetlen, azonban a szemorvos könnyedén fel tudja ismerni azt.

A zöldhályog kezeletlenül akár a látás elvesztéséhez is vezethet, ezért is fontos, hogy időben felismerjék. Komoly problémát okozhat a cukorbetegség okozta retinakárosodás is, amely szintén fájdalommentesen zajlik le a szervezetben, a legtöbb páciens pedig emiatt csak későn veszi észre, hogy baj van. Ezért ajánlják az orvosok a cukorbetegeknek, hogy évente legalább egyszer vegyenek részt általános vagy csak szemészeti szűrővizsgálaton.

A szűrővizsgálatok során az is kiderül, hogy kap-e elég folyadékot szervezetünk. A szem, azaz az „éles” látás érdekében teljes körű szűrővizsgálatokat is végzünk, a legmodernebb gépek segítségével!

© Copyright - Orvosi szűrővizsgálatok