Carotis-Doppler ultrahangos szűrővizsgálat

A vizsgálatra bejelentkezni és érdeklődni a +36 1 720 9246-os telefonszámon,  e-mailen, vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

A szűrővizsgálat ára

17.600.- Ft

A vizsgálatok helyszíne

1051 Budapest, Hercegprímás utca 14-16.
Térképen

A Carotis Doppler szűrővizsgálat segítségével következtetések vonhatók le olyan más artériákra vonatkozóan, mint – többek között – a szív koszorúerei.

Carotis Doppler

A vizsgálat egy rövid idő alatt elvégezhető, fájdalommentes szűrővizsgálat, amelynek célja a koponyát és a központi idegrendszert ellátó nyaki verőerek (Carotis arteria) ultrahangos vizsgálata. Képet ad a vér áramlásáról, az erek lefutásáról, vastagságáról, az érfalak belső felületén lévő lerakódásokról, meszesedésekről, szűkületekről, esetleg elzáródásokról. A szűrővizsgálat elvégzése során egy időben felismert szűkület, vagy egyéb elváltozás azonnali gyógykezelésével későbbi nagyon súlyos következmények (pl. agyi keringés veszélyeztetettsége, stroke) előzhetőek meg. A szűrővizsgálat elvégzése fokozottan javasolt magas vérnyomás, magas koleszterinszint, cukorbetegség esetén, de köztudottan a dohányzás is roncsolja az érfalakat.

Külön választható szűrővizsgálat, nem része az AMEA szűrővizsgálati csomagoknak.

Jelentkezés szűrővizsgálatra

© Copyright - Orvosi szűrővizsgálatok