Fül-orr-gégészet

A vizsgálatra bejelentkezni és érdeklődni a +36 1 720 9246-os telefonszámon,  e-mailen, vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Fül-orr-gégészet ára

13.600.-Ft

A vizsgálat helyszíne

1051 Budapest, Hercegprímás utca 14-16.
Térképen

Fül-orr-gégészeti szűrővizsgálatunk a fej, az arc, a fül, az orr és üregei, a szájüreg, a nyálmirigyek, a garat és a gége rendellenességeit és elváltozásait diagnosztizálja.

Jelentkezés szűrővizsgálatra

Fül-orr-gégészet

A fül a hallásunkért felelős érzékszervünk, ezen érzékszerv is több részből és több lehetséges központból tevődik össze. A különböző központok vizsgálatához különböző megoldások szükségesek. Ha a hangvezetés, azaz hangok a fülkagylótól az agyig terjedő útjában akármilyen akadály lép fel, vagy gátolja a hanghullámok terjedését, akkor korlátozottá válik a hallóképességünk. Az egészséges fül több százezer hangot képes felismerni, amennyiben romlik a hallásunk, akkor a külvilággal is romlik a kapcsolatunk. Ezért fontos az általános éves szűrővizsgálatot erre a területre is kiterjeszteni. Fontos a környezeti hatások miatt, illetve a megszokott életkörülmények közt is vizsgálni a hallásért felelős érzékszervűnket. A menedzserszűrés vizsgálataiba a fül és ezáltal a hallás vizsgálata beletartozik.

A fül-orr gégészetről bővebben

Az orr a szaglásunkért felelős, aminek az éves szűrővizsgálata szintén fontos lehet mindenki számára. Az orrban található szagló sejtek egyfajta speciális neuronok, amelyek dendritjei a szaglóhám felé néznek, azaxonjaik a szaglóidegnek átadva ingerületeiket, az agy szaglóközpontja felé továbbítják azokat. Több ezer szagot vagyunk képesek felismerni egészséges állapotban. Az emberi orr külső és belső orrból áll, ezen vizsgálatok a leginkább fájdalommentes vizsgálatok közé tartoznak, amiket könnyű, de ugyanakkor fontos megvizsgálni éves szinten, főleg a nagyvárosokban élőknek a szennyeződések miatt, vagy éppen a dohányosoknak vagy a dohányosok mellett élőknek.

Torok és gége szűrővizsgálata szervesen összekapcsolódik. A szájüreg áttekintése, nyelvlapoccal a torokképletek vizsgálata, a torokban levő mandulák  vizsgálata  valamint az orrgarat vizsgálata tartozik ezen szűrővizsgálatok közé. Amennyiben a torokban levő mandulákból vagy azok maradványaiból váladék préselhető ki, illetve gócbetegségre (gyulladásra) van gyanú, akkor a mandulákból váladék levétel történik tenyésztésre. A gége vizsgálatától félnek legjobban a páciensek, pedig ez is egy teljesen fájdalommentes vizsgálat. Kivitelezése általában úgy történik, hogy egy kb. 18-20 mm átmérőjű enyhén megmelegített kör alakú nyeles tükröt támasztunk a szájpadlás hátsó részéhez, a nyelvet pedig egy tiszta steril gézlappal megfogva óvatosan előre húzzuk, miközben a beteg szájon át vesz néhány levegőt. Ugyanígy történik egyébként az orrgarat vizsgálata is, csak akkor a tükröt a nyelv tövéhez támasztjuk. Ha túl erős a páciens garatreflexe, akkor a hányinger megelőzése érdekében  Lidocain spray-vel érzéstelenítésben történik a vizsgálat.

Az AMEA Gold, AMEA Platinum és AMEA Premium szűrővizsgálati csomagok része, de egyedi ajánlatban is választható.

© Copyright - Orvosi szűrővizsgálatok