Ortopédiai szűrővizsgálat és podoszkópia

A vizsgálatra bejelentkezni és érdeklődni a +36 1 720 9246-os telefonszámon,  e-mailen, vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Ortopédiai szűrővizsgálat és podoszkópos talpnyomás vizsgálat ára

12.000.-Ft

A vizsgálat helyszíne

1051 Budapest, Hercegprímás utca 14-16.
Térképen

A mintegy negyven perces vizsgálat során a végtagcsontok és ízületeinek betegségeit, a gerinc csigolyák és a környező lágyrészek elváltozásait diagnosztizáljuk, ezután podoszkópos talpnyomás vizsgálattal megvizsgáljuk a talp nyomáseloszlását.

Jelentkezés szűrővizsgálatra

Ortopédia

Az ortopédia a mozgásszervi megbetegedéseivel foglalkozó orvosi tudományág, az emberi test tartó- és mozgató szervrendszeri elváltozásait foglalja magába, legyen az születési, vagy szerzett – kopásos, gyulladásos, korral járó, esetleg daganatos – deformitás. Mozgásszerveink rendszerét a csontok, az izmok, a szalagok és ízületek alkotják, központja a gerincoszlop, nyaki szakaszához kapcsolódik a koponya, háti szakaszához a lapocka és a felső végtagok, míg keresztcsonti részéhez a medencecsontokon keresztül az alsó végtagok. Az ízületek felszínét porcszövet (úgynevezett üvegporc) borítja, ami az izomzat súrlódásmentes mozgását biztosítja.

Az ortopédiai szűrővizsgálat során a kórtörténet és a korábbi kezelések megismerését (anamnézis) követően elvégezzük a páciens járás- és tartásvizsgálatát, ellenőrizzük a kóros és mélyreflexeket, majd a mellkas, a gerinc és az ízületek morfológiai és funkcionális vizsgálata következik. A nagyizületek esetén elengedhetetlen a váll, a csípő, a térd és a boka mozgásterjedelmének vizsgálata, de szükséges az alsó végtagi tengely és a lábdeformitás ellenőrzése is. Az eredmények ismeretében kiegészítő célvizsgálatok elvégzése is szükségessé válhat.

Podoszkópia

A podoszkópos talpnyomásmérés egy számítógépes optikai eljárás. A páciens egy üveglapra áll, a készülés pedig digitalis képet készít a talpról, az egyes nyomáskülönbségeket színtérkép formájában jeleníti meg. A vizsgálat diagnosztizálja a láb olyan statikai rendellenességeit, mint a lúdtalp, a hosszanti boltozatsüllyedés, a kalapácsujj vagy a bütyök. A statikus lábbetegségek többsége megelőzhető vagy megfelelő kezeléssel gyógyítható.

Külön választható szűrővizsgálat, nem része az AMEA szűrővizsgálati csomagoknak.

© Copyright - Orvosi szűrővizsgálatok