Pajzsmirigy ultrahangos szűrővizsgálat

A vizsgálatra bejelentkezni és érdeklődni a +36 1 720 9246-os telefonszámon,  e-mailen, vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Pajzsmirigy ultrahangos szűrővizsgálat ára

14.100.-Ft

A vizsgálat helyszíne

1051 Budapest, Hercegprímás utca 14-16.
Térképen

A pajzsmirigy ultrahang során a hanyatt fekvő páciens nyaki részén keresztül a készülék felvételt alkot a pajzsmirigy keringési viszonyairól, érstruktúrájáról. A vizsgálat célja a pajzsmirigy göbös elváltozásainak és az esetleges ciszták feltárása, körülbelül 10 percet vesz igénybe.

Jelentkezés szűrővizsgálatra

Pajzsmirigy ultrahang

A pajzsmirigy működési rendellenességei számos tünetet produkálhatnak, melyek könnyen összetéveszthetőek más betegségekkel, ezért fontos az alapos vizsgálat és a páciens részletes kikérdezése.

A pajzsmirigy fizikális vizsgálata során kitapinthatóak a nagyobb göbök, illetve a pajzsmirigy megnagyobbodása is érzékelhető. Amennyiben funkciózavar gyanúja merül fel, úgy vérvételből megállapítható a pajzsmirigy-hormonok szintje (TSH, T3, T4), amely utalhat a szerv alul- vagy túlműködésére.

Amennyiben göbösség, vagy megnagyobbodás tapintható, úgy pajzsmirigy ultrahang elvégzése javasolt. Kóros eltérések esetén további kivizsgálás szükséges, melyet az endokrinológus végez.

Külön választható szűrővizsgálat, nem része az AMEA szűrővizsgálati csomagoknak.

© Copyright - Orvosi szűrővizsgálatok