Reumatológia

A vizsgálatra bejelentkezni és érdeklődni a +36 1 720 9246-os telefonszámon,  e-mailen, vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Reumatológia – vizsgálat ára

12.000.-Ft

A vizsgálat helyszíne

1149 Budapest, Pillangó utca 12.
Térképen

Reumatológiai vizsgálatunkon az akut és krónikus mozgásszervi megbetegedéseket diagnosztizáljuk, azaz a gerinc, a porckorong, a csontok és ízületeik, az izmok, az inak és a szalagok megbetegedéseit.

Jelentkezés szűrővizsgálatra

Reumatológia

A reumatológia a mozgásszervek konzervatív, azaz nem műtéti kezelésével foglalkozik. Ide tartoznak az izmok, az ízületek és ínak, a csontok, porcok és a gerinc. A reumatológia területéhez tartozik a mozgásszervek kopása, gyulladásos és autoimmun betegségei és a különböző anyagcserezavarok, mint a csontritkulás. Érdemes reumatológus szakemberhez fordulni minden, tartósan fennálló mozgásszervi panasz esetén. Amennyiben merevséget, fájdalmat, zsibbadást, mozgásbeszűkülést tapasztalunk valamelyik végtagunkban, vagy ízületünkben, illetve tartósan fáj a derekunk,
vállunk, vagy bármilyen ízületi deformitást tapasztalunk, részletes szakorvosi vizsgálat javasolt.

A leggyakrabban előforduló reumatológiai panaszok közé tartozik a csontritkulás, gerincproblémák, porckorong elváltozások, különböző ízületi gyulladások vagy végtagfájdalmak.
A vizsgálat a páciens alapos kikérdezésével kezdődik, mely során felderítjük a panaszokat, az előzményeket, korábbi betegségeket, sérüléseket, műtéteket, és családi kórelőzményeket. Ezt
követően a páciens fizikai vizsgálata következik, mely alatt megfigyeljük a tartási rendellenességeket, az izmok és ízületek állapotát, reflexeket. Szükség lehet különböző laboratóriumi és képalkotó vizsgálatokra is, valamint a csontsűrűséget is megmérjük.

Mivel a csontritkulás sokszor semmilyen panaszt nem okoz az első csonttörésig, ezért 50 év felett, illetve változókorba lépő nőknek, vagy mozgásszegény életmódot folytatóknak mindenképpen ajánlott a szűrővizsgálat elvégeztetése.

Külön választható szűrővizsgálat, nem része az AMEA szűrővizsgálati csomagoknak.

© Copyright - Orvosi szűrővizsgálatok