Szívultrahang vizsgálat

A vizsgálatra bejelentkezni és érdeklődni a +36 1 720 9246-os telefonszámon,  e-mailen, vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Szívultrahang vizsgálat ára

27.100.-Ft

A vizsgálat helyszíne

1051 Budapest, Hercegprímás utca 14-16.
Térképen

A szívultrahang vizsgálat során a szív struktúráját, részeit és mozgását vizsgáljuk ultrahangos képalkotó diagnosztika segítségével. A vizsgálat biztonságos, fájdalom- és sugárzásmentes, könnyen elvégezhető, éppen ezért bármikor megismételhető.

Jelentkezés szűrővizsgálatra

Szívultrahang vizsgálat

A szív ultranhangos szűrővizsgálata fájdalommentes, hasonlóan a többi ultrahangos vizsgálathoz, a szervezetre nézve káros hatással nincs. Általa a szív morfológiájáról és működési mechanizmusáról ad információt a szűrővizsgálat során készített álló- és mozgóképek segítségével. Feltérképezhető a szív és a szív üregeinek, azaz a kamrák és a pitvarok pontos mérete, falvastagsága, valamint képet ad a billentyűk struktúrájáról, azok mozgásáról. A vizsgálat során felismerhetők billentyű betegségek (szűkületek, elégtelen működések), esetleg eddig nem felismert szívfejlődési rendellenességek. A szívméret, szívfal vastagságának változása bizonyos szívbetegségek kialakulására utalhat.

A vizsgálat során a szívfal mozgásából következtethetünk esetleges szív vérellátási zavarok fennállására, ezekben az esetekben falmozgás zavarok figyelhetők meg, melyek további vizsgálatokat, pl. terheléses EKG-t, coronaria CT-t, szívizotóp vizsgálatot, szükség esetén coronarographiát (szívkatéteres vizsgálatot) tehet szükségessé. A szívultrahang vizsgálat fontos követési vizsgálata kardiolvasculáris betegségeknek, pl. szívinfarktus után, billentyűbetegség, szívelégtelenség , szívfejlődési rendellenesség esetén stb. A vizsgálat alkalmas a szívburok vizsgálatára is.

A szívburokban megjelenő kóros mennyiségű folyadék, illetve szívburok vastagságának eltérése bizonyos szívelégtelenségek rosszabbodására, gyulladásos betegségekre, ritka esetben akár tumoros betegségre is utalhat.. A szív ultrahangos szűrővizsgálata azonban nem mutatja meg az esetlegesen koszorúerekben előforduló vérrögöket és az erek meszesedését sem, amelyre szív katéteres vizsgálata (bizonyos indikációkkal cronaria CT vizsgálat) szolgál.
A vizsgálat értékelhetősége függ a vizsgáló géptől, a vizsggálatot végző személytől és a páciens fizikai adottságaitól.

Az AMEA Platinum és AMEA Premium szűrővizsgálati csomagok része, de egyedi ajánlatban is választható.

© Copyright - Orvosi szűrővizsgálatok