Urológiai szűrővizsgálat

A vizsgálatra bejelentkezni és érdeklődni a +36 1 720 9246-os telefonszámon,  e-mailen, vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Urológiai szűrővizsgálat ára

14.700.-Ft

A vizsgálat helyszíne

1051 Budapest, Hercegprímás utca 14-16.
Térképen

Az urológiai szűrővizsgálaton a vesék, a prosztata, a húgyhólyag, a húgyvezetékek és a herék vizsgálatára terjed ki, de az eredménytől függően további vizsgálatok, illetve gyógykezelés válhat szükségessé. A vizsgálat időtartama körülbelül 20-25 perc.

Jelentkezés szűrővizsgálatra

Urológiai szűrővizsgálat

Az urológiai diagnosztika rendszerint férfiakon végzett szűrővizsgálat (a nőknél jellemzően a nőgyógyászati szűrővizsgálat hivatott a hasonló szervek vizsgálatára). Általánosságban a vesék, a prosztata, a húgyhólyag, a húgyvezetékek és a herék vizsgálatára terjed ki, de az eredménytől függően további vizsgálatok, illetve gyógykezelés válhat szükségessé. Elvégzése fiatalabb korban a herék vizsgálata, 40 éves kor felett pedig a gyakran előforduló prosztatabetegségek kialakulása miatt lehet indokolt, ez utóbbi korcsoport esetén az urológiai szűrővizsgálat évenként való elvégzése javasolt. Panasz esetén azonban azonnal kérjünk orvosi segítséget.

Az urológiai szűrővizsgálat a gyakorlatban egyéb vizsgálatok eredményeit is figyelembe veszi. Az orvos értékeli a vizeletvizsgálat és a hasi ultrahang vizsgálat eredményeit, ezek ismeretében kérdezi ki a pácienst az esetleges panaszairól, vizelési szokásairól. Tapintásos vizsgálatot végez az alhasi régión, a heréken és a prosztatán, hogy azon megnagyobbodás, vagy más elváltozás tapasztalható-e. A vizsgálat elvégzése után szükség esetén a vizeletmintát elküldhetik további tenyésztésre, illetve az orvos további gyógykezelésre is javaslatot tehet. Az urológiai szűrővizsgálat kiegészítése lehet egy a prosztatában termelődő fehérje, a PSA (prosztata specifikus antigén) szintjének vizsgálata, mivel ennek koncentrációja megemelkedik számos prosztatabetegség, köztük a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás és a prosztatarák kialakulása során.

Az AMEA Platinum és AMEA Premium szűrővizsgálati csomagok része, de egyedi ajánlatban is választható.

© Copyright - Orvosi szűrővizsgálatok