Az AMEA Silver, AMEA Gold, AMEA Platinum és AMEA Premium szűrővizsgálati csomagok része, de egyedi ajánlatban is választható.

Vizeletvizsgálat

A vizeletvizsgálat szerepe a szűrővizsgálatokban

A laboratóriumi vizeletvizsgálat  speciális gyorstesztekkel történik.  A vizelet összetétele számos ponton árulkodik a  szervezet állapotáról. Bizonyos elemek jelenléte betegségre utalhat: ilyen például a fehérje, (protein) amely nagyobb mennyiségben gyulladást jelezhet.

Abban az esetben, ha a vizeletben cukor, aceton vagy epefesték mutatható ki, az az anyagcsere illetve a kiválasztó rendszer valamelyik szervének  megbetegedésére utalhat. Ez lehet például cukorbetegség, vagy vese-, epe– és májproblémák.

A vizeletvizsgálat a szűrővizsgálatok szerves része. A mintavételt követően a laboratóriumban centrifugálás után a vizeletben található üledéket is vizsgáljuk, amelyben szerves anyagok és kristályos sók egyaránt előfordulhatnak. A normálistól eltérő működést feltételez a vizelet emelkedett vörösvértest-, vagy fehérvérsejt-száma, vagy ha kimutathatóan magas a steril körülmények között vett vizelet baktériumtartalma. Az alap vizeletvizsgálaton fény derülhet fertőzésekre, kóros cukor-, vagy fehérje ürítésre,  melyek további vizsgálatokat tehetnek szükségessé.

Jelentkezés szűrővizsgálatra

© Copyright - Orvosi szűrővizsgálatok