Terheléses EKG vizsgálat

A vizsgálatra bejelentkezni és érdeklődni a +36 1 720 9246-os telefonszámon,  e-mailen, vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Terheléses EKG vizsgálat ára

17.600.-Ft

Figyelem! Terheléses EKG vizsgálat csak szívultrahang vizsgálatot követően végezhető!

A vizsgálat helyszíne

1051 Budapest, Hercegprímás utca 14-16.
Térképen

A terheléses EKG vizsgálat során a szív koszorúereit vizsgáljuk, egészen pontosan azt, hogy a szív koszorúerei képesek-e fokozott oxigénigény mellett (fizikai terhelés) elegendő oxigént szállítani a szívizomnak és hogy az oxigénhiányra miként reagál a szívizom. A vizsgálatot kerékpáron végezzük a terhelés folyamatos emelésével.

Jelentkezés szűrővizsgálatra

Terheléses EKG vizsgálat

A terheléses EKG vizsgálat elsődleges célja a szív koszorúereinek vizsgálata, azok betegségeinek diagnosztizálása, a szív működésének elektromos jeleit mutatja meg az orvos számára. A szűrővizsgálat alapja, hogy fizikai terhelés hatására a szervezetnek fokozott oxigénellátásra van szüksége, amely a szivet intenzívebb működésre készteti. Segítségével meghatározható, hogy a szív milyen mértékben terhelhető, de egy-egy mellkasi fájdalom eredetére is lehet következtetni az eredményekből, illetve hogy lépnek-e fel szívritmuszavarok a terhelés hatására. A terheléses EKG szűrővizsgálat a sportorvosi vizsgálatok szerves része.

A vizsgálat során a páciens testére elektródákat, karjára vérnyomásmérőt tesznek, majd futópadon vagy szobabiciklin való terhelés közben nyomon követik az EKG, a vérnyomás és a pulzusszám alakulását. AZ EKG eredmények láttán fény derülhet a koszorúér esetleges szűkületeire, hiszen a terhelés egy bizonyos szintjét követően már nem folyik át a szívizom igényéhez képest elegendő mennyiségű vér. A vizsgálatot növekvő terhelés mellett egy előre meghatározott pulzusszám eléréséig végzik, de az ezt követő könnyed levezetésnél is folytatódik a megfigyelés.

Figyelem! A vizsgálat megkezdése előtt az orvost feltétlenül tájékoztatni kell az előzetesen beszedett gyógyszerekről!

Külön egyeztetett időpontban végzendő szűrővizsgálat.

Az AMEA Premium szűrővizsgálati csomag része, de egyedi ajánlatban is választható.